Fort Apache @ Sveta Nedjelja, Samobor

Steak house Fort Apache se nalazi malo izvan Zagreba i odmah pokraj Samobora. Budući da svjetli kao Las Vegas ne može se promašiti. Građen je kompletno od drveta, parkirate se u koralu, konobari su obučeni u žitelje Divljeg Zapada, umjesto barskin stolica nalaze se sedla, sve izgleda kao pravi fort (osim plazmi na kojim se vrte kaubojski filmovi).

Ponuda hrane je kompletno američka. Svi mogući steakovi i kombinacije jela, salate, predjela i deserta. Tu ima od chilli juhe do palačinki u javorovom sirupu (oprez, jako slatko i puno šećera). Steakovi su podijeljeni po kategorijama (po težini… vi gladni možete jesti i beštiju od preko kile, he he), hamburgere, svakakve mesine, možete jesti onion rings – oni koji su probali navukli su se… ja se ne ubrajam u te (jer sam poseban i zato što mi ne valja to, he he), zapečeni grah dobijete u kaubojskoj zdjelici i da ne duljim – vrlo zanimljivo iskustvo.

Na stolu se uz sol i papar nalazi tabasco, kečap i još poneki umak. Da se po želji može dodati na steak ili što se već jede. Spomenuo bi još da sva jela imaju zanimljiva imena iz povijesti Divljeg Zapada, a neko meso dobijete i nabodeno na strijeli. Sve u svemu, vrlo zanimljivo i posebno mjesto.

Naravno, da ne bi sve u superlativima bilo moramo spomenuti i neke minuse. Morate par dana ranije rezervirati stol, a drugi još veći je cijena. Pripremite kartice ili dosta keša jer ćete od tamo izaći bez gaća. Treći (i najgori) minus je preglasna muzika. Nekako se da preživjeti neko vrijeme… Ali kad vam 45 minuta kauboj koji nije vidio konja / pištolj / pustinju / kaktus u životu uživo jauče i tuli na mikrofon – to je već problem.

Da ne spominjem kako je dirljiva scena kad ljudi (gerijatrija koja ne može jesti u miru nego im se oči ovlaže na svaki vražji evergreen) umjesto da jedu počnu spontano plesati oko vas… NOT! No, na svu sreću to se ne događa baš često.


Posted

in

,

by

Comments

2 responses to “Fort Apache @ Sveta Nedjelja, Samobor”

  1. Lydia

    Prekjučer sam tamo jela! Misija mi je bila posjetiti taj restoran, i tako smo se i zaputili iz Rijeke u Gaucho. Muzika nije bila preglasna a kauboje nisam vidjela:)
    Istina je i dio o cijenama, ali kada se malo informirate o načinu pripreme tog mesa, a onda ga i probate sve vam je jasno. Meni nije žao potrošene niti jedne kune tamo.
    Steak Debljine 4 cm, koji je mekan kao putar i tako fiiiin,nisam još jela! I vrlo zanimljivi marinirani krumpir.
    Radije ću se jednom počastiti pravom hranom nego 5 puta ići na neku pizzu ili sl.
    Ja se definitivno tamo vraćam.

  2. KreŠo

    Dali neko zna di se nalazi taj novi argentinski restoran.Navodno je negdje u Svetoj Nedjelji.Al nemogu nać ništa na internetu!Htio bi se malo više informirat prije nego se odlučim otić,jer mi Sv.Nedjelja nije bas usput.Hvala