Delicije.com
fina jela, pića i mjesta za uživanje
Delicije.com


Rubrike


Prijava i Registracija


LinkoviArhiva unosaJesti u Ravenni – IT – Poslovno

Dragi svi, posto nase podrucje industrijski poprilicno gravitira Italiji, i cesto idemo poslovno u te EU krajeve, evo kratko o tome gdje se moze nesto pojesti u Ravenni.

Ukoliko ste na sluzbenom putu, a zeljni ste pojesti dobar riblji rucak skoknite u zaselak Marina di Ravenna, pratite znak Traghetto (trajekt) i na kruznom toku ispred trajekta ste kod “Trattorie Cubane Irma & Pino”. Morate znati da cijeli ovaj dio Italije ima specificnu pripremu ribe (u krusne mrvice, pa u vrelo ulje) i nije niti priblizno nasoj ribljoj klopi. Restoran je jednostavan, skoro nalik na menzu, ali imaju odlicno kucno vino i prilican izbor jela. Talijanska tradicija jela je u slijedovima (predjelo, prvo jelo, drugo jelo, slatko), ali ovdje izaberite samo jedno od toga. Porcije su u najmanju ruku ogromne i od mase neukusnih jela po razlicitim restoranima po navedenom kraju, prilicno ukusne. Dobar je izbor raznih vrsta pasti s morskim stvarima (sluzi se po osobi na pladnju). Glavna jela su razlicite vrste i kombinacija frigane ribe i muzgavaca. Za otprilike 30 do 35 eura po osobi moze se dobro najest i zarumenit obraze. Isto tako, kao i vecini Talijanskih restorana, racun moze biti izdan na kompletan meni, sto je bitno za nas poslovnjake kojima broje case vina na racunu. Za vino bih preporucio bijelo – frizzante ala cassa. Odlicno ide uz klopu, lagano je i osvjezavajuce. Vec pripremljeni gemist.

Vazno: restorani u Italiji imaju radno vrijeme od 12:30 do 15:00 i od 19:30 do 23:00. Ukoliko dodjete u medjuvremenu, ostaje vam uvijek ducan ili uz malo srece sendvic na pumpi.


Komentiraj