Delicije.com
fina jela, pića i mjesta za uživanje
Delicije.com


Rubrike


Prijava i Registracija


LinkoviArhiva unosaJesti u Ravenni – IT – Privatno

Ako vas put nanese kroz Ravennu, u vrijeme rucka ili vecere navratite u predgradje Ravenne zvano Classe. Tamo ima jedan mali restoran zvan “Cassa del Bakko”. Lako cete ga naci, tocno prije Mirabilandije (kod radara) skrecete prema Lidi Sud / Zona Industriale pa prvo skretanje s autoceste desno, pa onda opet desno u ulazu u selo. Cca 100 metara dalje s desne strane. Nije problem naci. Restorancic je ugodan, s poluzatvorenom terasom, sto je bitno za pusace.

Nudi vam se dnevni meni, meso ili riba ali ima i jela po narudzbi. Salate su na principu Svedskog stola i ne naplacuju se dodatno. Izbor salata i zacina za iste je velik i sami mozete kombinirat po ukusu. Jela su vise nego ukusna, porcije su taman, niti prevelike niti premale.

Ukoliko volite egzoticne okuse i kombinacije jela, na pravom ste mjestu, kuhar je lud ko kupus i ako zelite kombinirat ne mozete niti zamislit sta ce vam predloziti i spremiti. Hrskava patka s bog te pita cim, cips od teletine i ruzmarina u crnom pivu, itd, itd. I to vas nece bas puno vise kostat nego dnevni menu. A imat cete i cast da kuhar sjedne s vama za stol, jede i pije.

Prosjecno platim rucak otprilike 10 Eura po osobi, bez vina. Vino, posto nemam pojma o njemu, prepustim konobaru i njegovoj preporuci s obzirom na naruceno jelo, i do sada je svaki put pogodio. Za 15 Eura i jedes i pijes. I to dobro jedes i pijes.

Preporuka za meso u svim restoranima u ovom dijelu IT: snicli, steak, biftek i slicno meso se priprema uvijek krvavo. Napomenite prilikom narudzbe da zapecu, ili cete imat pun tanjur krvi.


Komentiraj