Hobotnica pod pekom @ konoba Olivia, Ilovik

Hobotnica pod pekom @ konoba Olivia, Ilovik

Ploveći iz Rijeke prema Dugom otoku, nakon Cresa i Lošinja stigli smo i do Ilovika, malenog otoka kojeg je u vrlo kratko vremena moguće cijelog obići.  Mi smo prvo prošetali mjestačcem, zatim otišli na kupanje na  pješčanu plažu Paržine, a prije noćenja u ilovičkom kanalu otišli na večeru u konobu Olivija.

Kako se spušta večer, ekipa s mnogobrojnih jedrilica gumenjacima stiže na obalu, ugođaj je zaista predivan, terase restorana su pune, čuje se muzika, domaći i stranci šetaju naokolo. Restoran Olivija nije na samoj obali, terasa je smještena između niza kamenih kuća, na sve strane su posude s cvijećem i raznim raslinjem. Ilovik je malen, ali sređen do najsitnijeg detalja.

Hrana je izvrsna, jeli smo riblja jela i sve je bilo savršeno. Namirnice su domaće i vrlo kvalitetne, osoblje brzo i ljubazno. Za početak su nas poslužili domaćim kruhom i paštetama od maslina, tune i tartufa, za predjelo smo jeli salatu od hobotnice i carpaccio od tune, a za glavno jelo izvrsno pripremljenu hobotnicu pod pekom, mekanu i sočnu.

Hobotnica pod pekom @ konoba Olivia, Ilovik   Hobotnica pod pekom @ konoba Olivia, Ilovik

Nakon večere smo prošetali Ilovikom te se uputili na barku, noćenja u ilovičkom kanalu s pogledom na otok Sv. Petar je zaista poseban doživljaj.. Konoba Olivija nam se pak toliko svidjela da smo sutradan tamo otišli na doručak.


Posted

in

, , ,

by

Tags: