Konoba Maran @ Okuklje, Mljet

Konoba Maran @ Okuklje, Mljet

Iako nas je mljetska gastro ponuda razočarala skupoćom i neinovativnošću, neki su se ipak izdvojili kvalitetom namirnica i izvrsnošću u pripremi jela.

Mjestašce Okuklje nalazi se na sjevernoj strani otoka, na Mljetskom kanalu. Ovdje dolaze nautičari, ali i auto-turisti dovoljno odvažni da voze uskom cestom punom okuka / krivina. U mjestu se nalaze dva dobra restorana, mi smo se odlučili za konobu Maran (potrebna rezervacija!).  Restoran je (naravno) na samoj obali mora, ispred su vezovi za brodice i sa terase se pruža pogled na uvalu. Kao i ostali mljetski restorani, i ovo je riblji restoran, specijalitet kuće je riba ili hobotnica pod pekom.

Usluga je ljubazna i brza, osjećali smo se ugodno i dobrodošlo. Naručili smo škarpinu pod pekom (konačno, konačno na Mljetu riba koja nije orada / brancin / morski pas!), dok čekamo naručili riblji carpaccio. Stiže domaći kruh i možda i najfiniji carpaccio koji smo jeli. Sve je odlično i punog okusa: maslinovo ulje, kapari, rikola i savršeno rezani carpaccio od tune. Sve zalijevamo dobrim crnim vinom, dobrog raspoloženja čekamo glavno jelo.

Konoba Maran @ Okuklje, Mljet

I da, peka je fenomenalna. Riba je slasna, povrće nevjerojatno meko i ukusno. Okusi se prožimaju, porcija je obilna, jedemo sve pred sobom iako smo već siti.. Ovdje ne zamjeramo iznos računa, jer baš smo fino i kvalitetno jeli. Pohvale kuharu, nadamo se da ćemo se vratili i na Mljet i u konobu Maran.

Konoba Maran @ Okuklje, Mljet


Posted

in

, , ,

by

Tags: