Mesne delicije @ Oštarija Fortica, Kastav

Mesne delicije @ Oštarija Fortica, Kastav

Ako trebate preporuku gdje u Rijeci pojesti dobar mesni obrok, dobronamjerni gastro znalci uputiti će vas na restorane – izvan Rijeke. Srećom, Kastav nije daleko, a krije nekoliko zaista odličnih restorana i konoba. Jedna od njih definitivno je bistro oštarija Fortica, samještena u samom centru Kastva, već godinama kultno odredište zaljubljenika u gastro užitke.

U Fortici možete probati razna mesna i riblja jela, a posebno se ponose jelima od mesa cijenjenog istarskog goveda boškarina te domaćom tjesteninom koju pripremaju u vlastitoj kuhinji. Mi smo se ovaj put odlučili za jednu drugu deliciju, odležani ramstek s povrćem.

Meso izvrsne kvalitete, sočno i ukusno, i što je najbitnije – pripremljeno kako smo tražili, slabije pečeno (kod nas je nažalost i dalje praksa da “slabije pečeno” često bude samo mrvicu manje prepečeno). Povrće narezano na tanke rezance bilo je izrstan prilog, a sve smo zalili bocom vrhunskog crnog vina (u vlastitom vinskom podrumu imaju preko 70 vrsta vina, najbolje je da zatražite preporuku nakon što odaberete jelo).

Ako se odlučite za Forticu, savjetujemo da unaprijed nazovete i rezervirate mjesto, jer u ovoj se kastavskoj oštariji uvijek traži mjesto više.


Posted

in

,

by

Tags: