Istarska pizza @ Pizzeria Girasole, Zamet, Rijeka

Pizzeria Girasole nalazi se na mjestu nekadašnje pizzerie San Marco, dakle na Zametu, na adresi Avelina Turka 14. Sam prostor i uslugu ovoga puta neću komentirati, budući da u stvari i nismo nikada tamo jeli, već pizzu ili naručimo pa čekamo dostavu (koja se zna čekati i do sat vremena, ako su zatrpani poslom), ili naručimo za van.

Razlog zašto se isplati čekati sat vremena na pizzu je sasvim logičan – pizze su izvrsne. Inače nisam neki fan pizza iz dostave, iako ih zna biti ok, nekako mi to nije taj okus, lošije je tijesto, osjećam tu kartonsku kutiju i uglavnom naručujem jedino kada sam zaista lijena nešto skuhati.

Ali evo konačno iznimka 🙂 Pohvale za tijesto, savršene debljine i okusa. Istarska pizza se sastoji od sira, poma, pršuta i vrhnja, jako fino. Probali smo i pizzu s tunom, nažalost zaboravili napomenuti da ne stave kapule, a dobije je se stvarno puno. Znat ćemo za drugi put.

Valjda ćemo se jednom odlučiti pojesti pizzu u samoj pizzeriji, pa javimo kakva je usluga, i što još nude, budući da ovako napamet naručujemo standardne pizze, a znamo da svaka pizzerija mora imati neku svoju posebnu 🙂


Posted

in

, ,

by

Tags: