Lazanje sa divljači @ restoran Ronjgi,Viškovo

Nekoliko minuta autom od centra Viškova, i evo vas u Ronjgima. Idealno mjesto za kraći izlet u prirodu, naravno u kombinaciji s finom hranom. A u ovom se restoranu stvarno fino jede, i što je za pohvalu – riječ je o izuzetno bogatom meniju sa tradicionalnim jelima ovoga kraja (pa ima raznih juhi, gulaša, šurlica, fuži, mesnih jela, gljiva, domaćih kolača, a nude se čak i žablji kraci), sve to posluženo na poseban, maštovit način.

Inače nisam neki ljubitelj lazanji, ali su mi nekako zapele za oko, moguće jer su i predstavljene kao jedan od specijaliteta kuće (stvar za naglasiti: jelovnik je iznimno iscrpan, nije ko po dobrom starom običaju samo ime jela, pa da gosti pogađaju što bi sve moglo unutra biti, već je sve opisano, i gušt je samo čitat što sve nude). Lazanje su svrstane u predjela, ali porcija je sasvim dovoljna na pristojan obrok. I fenomenalne su. Ne znam je li stvar samo u divljači, ili u nečem drugome što stavljaju unutra, ali svake pohvale. Cijena – 30kn. Jedino, imajte na umu da ćete osim naručenoga platiti i couvert (10kn), u kojeg ulazi i nešto fino kremasto s peršinom što posluže čim sjednete za stol.

Vino ide po 0.25 pa 0.5 l, restoran je prostran i fino sređen, ne galami nikakva naporna muzika, osoblje je brzo i uslužno. U sklopu restorana je i spomen-soba istarskog muzikologa i kompozitora Ivana Matetića Ronjgova, pa ako već jedete tamo, iskoristite priliku i posjetite je 🙂

Sajt je u izradi, ali valjda će i to uskoro srediti: http://www.ronjgi.com.hr/


Posted

in

,

by

Tags: