Zagrebački od 45 cm @ Veliko Trgovišće

Restoran Ribič spada pod legendarna mjesta koja sam tek nedavno uspio posjetiti prilikom proslave određenog rođendana. Legende kruže o specijalnom zagrebačkom odresku od 45 centimetara kojim se možete počastiti, a tu su i druge stvari koje isto nisu za odbaciti (palačinke Ribič, ali o tome malo kasnije).

Restoran se nalazi u Velikom Trgovišću (rodno mjesto Franje Tuđmana, Zagorje). Put do tamo je lagano naći. Vozi se samo autocestom prema Zaboku i prate se znakovi koji vode do restorana.

Ako planirat ići preko vikenda, obavezno rezervirajte stol unaprijed zbog povećih gužvi.

Samo mjesto je vrlo ugodan ambijent sa zanimljivim pogledom, ali budući da ja nisam unutarnji dekorator prostora, a vi ne čitate Vodič za uređenje prostora idemo na temu… Hrana!

45 centimetara zagrebačkog odreska (mogući izbori teletina, puretina i svinjetina), tako kako Vam zvuči takav okus i ima. Veličine slonovog uha, dođe na posebnoj plati koju napadate čim ju stave na stol. Bar sa salatama se isto nalazi negdje unuta, ali to je manje važan detalj u ovoj priči (da, da… salate su ok… ali to ovdje nije važno). Ako preživite masakr prefinim odreskom, topla je preporuka da probate palačinke Ribič za desert (palačinke, sladoled od vanilije, šlag i neki kao umak od višnji… opium za mase, he he).

Ako ste nakon toga živi, popijte kavu uživajte u atmosferi Zagorja. I vratite se opet (kao i svi mi koji smo tamo jednom bili).

Drugih vrsti hrane također tamo ima, nemajte brige (riba, mesa s roštilja i sl.) Ali restoran je poseban po zagrebačkim odrescima.


Posted

in

,

by