Biftek “Košare” @ Restoran “Košare”, Senj

Van sezone restorani uz magistralu djeluju nekako sumnjivo, pa smo se odlučili za ručak u restoranu”Košare” u centru Senja, kojeg su nam ovoga ljeta preporučili prijatelji. Svejedno, nismo baš znali što očekivati.

Restoran je velik i solidno sređen, jedino eto nije radilo grijanje, pa je bilo mrvu prohladno. Ušli smo unutra i raspravljali se želimo li tu jesti ili ne, moguće je zbog naše neodlučnosti konobarica bila neljubazna (bar je tako djelovala). A moguće joj je bio i kraj smjene i samo je čekala da ode kući. Ugl do kraja našega ručka posluživala nas je druga konobarica, puno srdačnija, a i mi smo kasnije već bili puno bolje volje.

Bilo nas je petoro, i odlučili smo se za dva puta biftek “Košare” s prilogom i jedan svinjski kotlet u umaku od gljiva. Nakon otprilike 20-30 minuta čekanja (i ispijanja solidnog crnog vina) stiglo je jelo. Veličina porcija nas je odmah oduševila, jedva je sve stalo na stol.

Biftek je pripremljen na roštilju, solidan komad mesa taman pečenog, malo krvavog i izuzetno finog. Prilog je bio pomfri, tikvice i gljive s roštilja, i grašak i mrkva. Ovo posljednje je bilo povrće iz vrećice, međutim – tako dobro napravljeno da se uopće nije osjetio onaj specifični umjetno-plastični okus 🙂 Kuhar je dodao nekakav začin, i time zaista spasio povrće. Porcija je u stvari za troje, tako da nam je svima ostalo, iako smo se potrudili da što više strpamo u sebe.

Budući da sam morala probati i onu svinjetinu i umak od gljiva, evo pohvale i za to – nakon onog debakla u Restoranu As u Rijeci, znam da se svako jelo može napraviti da bude nejestivo.

Iako smo bili prejedeni, odlučili smo se i za palačinke s čokoladom. Dok smo ih čekali smo komentirali kako bi palačinke trebali uzimati na početku, jer su svojevrstan test – najčešće, ako su dobre palačinke, jelo je također kvalitetno, a loše jelo obično završi suhim, žilavim palačinkama.

Pravilo je opet potvrđeno – “Košare” imaju izvrsne palačinke. Uništila sam se 🙂 Na povratku se onemoćalo drijemalo do Rijeke.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

2 responses to “Biftek “Košare” @ Restoran “Košare”, Senj”

  1. joso

    hahahaha nemoj nasmijavat…oprosti nije mi jasno..vi ocjenjujete kakvoću jela a pojma nemate što je jelo….kako možeš reći za govna iz vrećice “restorana košare” da su super ispala..osim toga sami ste spomenuli ljubaznost konobara..a di su mačke po stolu????..ja mislim da vi još u životu niste jeli pravu prirodnu hranu….zbog takvih ugostitelja i Vas stručnog žirija nije ni čudo da nam je ovakav turizam i JAKO kvalitetno ugostiteljstvo….veliki pozdrav…ja pišem iskreno i realno

  2. hahahaha nemoj nasmijavat…oprosti nije mi jasno..vi ocjenjujete kakvoću jela a pojma nemate što je jelo….kako možeš reći za govna iz vrećice “restorana košare” da su super ispala..osim toga sami ste spomenuli ljubaznost konobara..a di su mačke po stolu????..ja mislim da vi još u životu niste jeli pravu prirodnu hranu….zbog takvih ugostitelja i Vas stručnog žirija nije ni čudo da nam je ovakav turizam i JAKO kvalitetno ugostiteljstvo….veliki pozdrav…ja pišem iskreno i realno
    +1