Restoran Aerosteak @ Grobnik

Nakon poduže pauze, konačno opet obilazimo restorane po Rijeci i okolici. Gušti su gušti 🙂

O restoranu Aerosteak smo čuli iz više relativno povjerljivih izbora, komentari su bili puni hvale, što se na kraju (a često bude tako) pokazalo negativnim – imali smo vrlo velika očekivanja, zbog čega smo na kraju bili ipak mrvu razočarani. Iako, da odmah naglasim, restoran je sasvim ok i nudi i više nego pristojnu hranu.

Restoran je lijepo i zanimljivo uređen, i tu odmah dobivaju prve pozitivne bodove. Osoblje je ljubazno i prilično brzo – nadam se da nismo samo imali sreće, već da je to pravilo. Oba puta je restoran bio pun, a konobari su u roku nekoliko minuta uzeli narudžbu, donijeli vino a nedugo zatim i predjelo. Budući da su nam iskustva po drugim restoranima svakakva, plus i za ovo.

Prvi put smo se odlučili za pohani sir te jelo kuće pod nazivom Aerosteak (prepisujem iz menua: juneća pisanica, parmezan, maslac, povrće, krumpir, umak). Dočekali su nas s couvertom – mala (zaista mala 🙂 ) kuglica domaće paštete, neloše. Pohani sir – nekoliko prutića masnog i slasnog predjela, iako je moja polovica gunđala kako je to junk i blabla, smazali smo u roku odmah.

Aerosteak – meso je bilo odlično pečeno, rekli smo srednje, i tako je i stiglo – mekano, sočno, izvrsno. Na moju žalost, taj fini komad mesa je bio uvaljan u krušne mrvice, i poslužen s meni nepoznatim umakom koji je grozan. No ajde – mrvice se uklone, ne umače se meso u umak, i sve 5. Moguće druge ova kombinacija oduševljava, meni nije sjela.

I najveći minus za povrće – suho suho suho! Tako ga i ja radim kad roštiljam, i to mi znači da ne znam napraviti povrće na žaru. I malo ga je u porciji – komad pomidora (bezveze), komad patlidžana, malo tikvice i par komadića krumpira.

Zato su tiramisu u čaši i mascarpone sa svježim voćem bili vrhunski! Ljubazna konobarica nas je uvjeravala da uzmemo tortu jer da su im odlične, ako su bolje od ovog što smo odabrali – svaka čast.

Drugi smo se put odlučili za Aero roastbeef (roastbeef, salata, pinjoli, grobnički sir)  kao predjelo, i platu Aerodrom za dvije osobe. Ovoga puta nije bilo couverta, a predjelo je bilo tako – malo pretenciozno za naš (jednostavni 🙂 )ukus. I definitivno preskupo za ono što se dobije – malo nareska, malo sira, salata. Dojam – kul ime za bezveze predjelo.

Glavno jelo – meso (teleći medaljon, svinjski ombol, juneća pisanica, ramstek) opet fino pripremljeno, a povrće opet razočaravajuće. Porcija taman za dvoje,  mogla bi biti i obilnija.

Desert ovaj put nismo jeli, budući da smo doma imali homemade tortu od sira 🙂

Aerosteak web je ovdje.


Posted

in

, ,

by

Tags: