Restoran Pjat @ Šibenik

Restoran Pjat @ Šibenik

Volimo Šibenik, njegov prekrasan stari dio grada, obnovljene tvrđave, šetnice kroz borove šume.. Uvijek nekako “nadglasan” od Splita i Zadra, a nama nekako draži, divan grad za divan odmor.

No ovoga puta nismo bili u posjeti Šibeniku, već smo se vraćali u Rijeku s Mljeta, i naravno ogladnili pa tražili panično po TripAdvisoru gdje ćemo jesti.. I tako nabasali na restoran Pjat, u samom centru, na trgu na šibenskoj rivi. Recenzije su bile izvrsne, parking smo lako našli, i evo nas u Pjatu.

Lijepo i moderno uređen, s velikom terasom, čim smo sjeli došao je ljubazan konobar i ukratko nam predstavio ponudu. Da smo na pravom mjestu znali smo čim smo na stolu uočili dvije boce sa  estradjevičanskim maslinovim uljem lokalnih maslinara, za sve one koji znaju prepoznati ulje vrhunske kvalitete te njime oplemeniti jelo.

Restoran Pjat @ Šibenik

U Pjatu se nude tradicionalna dalmatinska jela, ali na moderan način. Recenzije koje smo čitali su većinom hvalile riblja jela, ali nama je nakon Mljeta bilo dosta ribe, te smo se odlučili za mesne specijalitete.

Za predjelo mesna plata s ručno rezanim domaćim pršutom, dimljenom vratinom, pancetom i odličnim domaćim sirom te porcijom malislina u vrhunskom maslinovom ekstradjevičanskom ulju. Sve su namirnice odlične kvalitete, uživamo i toćamo domaći kruh u ulju.

Restoran Pjat @ Šibenik

Za glavno jelo odabiremo tagliatu od goveđeg fileta u umaku od mlade mrkve i njokima te domaće široke rezance sa raguom od pivca. Uživamo u svakom zalogaju, zaista prefino spremljeno, biftek mekan i savršeno spečen, pašta harmonija okusa.

Restoran Pjat @ Šibenik

Pjat nudi i brojna vina, poznata i manje poznata, mi biramo jedno od lokalnog vinara, sve pohvale i za vino.

Sretni i najedeni krećemo put Rijeke, s nadom da ćemo se još koji put vratiti..


Posted

in

, , ,

by

Tags: