Konoba Furešti @ Malinska, Krk

Konoba Furešti @ Malinska, Krk

Izvan ljetne sezone i prometnih gužvi, Krk je naše omiljeno mjesto za šetnje i izlete u prirodu. Nekad se odvezemo sve do Krka ili Baške, nekad istražujemo unutrašnjost otoka, ali najčešće šetamo Rajskom cestom od Njivica do Malinske, pa onda dalje sve do Glavotoka. More, plaže, parkići, šumarci, sablasno Haludovo.. za svakog ponešto.

I tako smo istražujući Krk dobili preporuku za konobu Furešti, koja se nalazi blizu Malinske, u mjestašcu Sveti Vid Miholjice. Nepretenciozni restoran na cesti, s velikim parkingom, lijepo uređen i s velikom terasom. I što je najvažnije, osoblje ljubazno, usluga brza, a hrana i više nego vrlo dobra.

Mi smo se odlučili za ramstek tagliatu s povrćem, meso je bilo pripremljeno kako smo tražili (slabije pečeno), povrće vrlo ukusno, a jako nam se svidio prilog od ječma sa sitno sjeckanim povrćem i šipkom. Djeca su se odlučila za dječje klasike: domaće njoke s gulašom i pohano s krumpirićima, i oba su jela bila odlična, njoki (zaista domaći!) naročito. Priznajemo da hrana nije poslužena/dekorirana u skladu sa novim trendovima (nema minimalizma niti pjesnica i kremica), ali sve je jako fino i od nas zaslužuju sve pohvale. Čak je i tiramisu iznenadio – ovdje rade pravi pravcati tiramisu sa kremom od mascarponea, bez varanja sa šlagom.

Tiramisu

Dodatni plus dobivaju jer su se potrudili pripremiti sadržaje za najmlađe: osim što po potrebi donesu hranilicu za bebe, imaju kutak sa slikovnicama i bojankama, kako bi se manja djeca mogla nečim zabaviti dok čekaju hranu. Nažalost nešto na što mnogi ugostitelji kod nas još uvijek zaboravljaju..


Posted

in

, , , , ,

by

Tags: