Večera u španjolskom restoranu @ Capote y Ole, Rijeka

Večera u španjolskom restoranu @ Capote y Ole, Rijeka

Unazad nekoliko godina Rijeka je bogatija za prvi španjolski restoran, Capote y Ole. Smješten u samom centru grada, u neposrednoj blizini gradske tržnice, ovaj je restoran poseban po tome što su gotovo sve namirnice (osim kruha, voća i povrća) originalno španjolske, pa tako u maloj trgovini unutar lokala možete kupiti izvrsni španjolski pršut, sir ili vino.

U restoranu smo večerali dva puta tijekom proteklog Adventa, pa evo dojmovi: prvo izdvajamo ugodan interijer i zaista vrlo ljubazno i dobro raspoloženo osoblje. Kako u blagdansko vrijeme nema mjesta dijetama i restrikcijama, probali smo nekoliko predjela, od kojih izdvajamo vrlo finu  salatu od hobotnice i kozica, pečene kozice, krokete s pršutom i krokete s bakalarom i kozicama. Naravno, bilo je tu i odličnog pršuta, chorizo kobasica i ovčjeg sira Cabaneros, a španjolska su nas vina osvojila i cijenom i okusom.

Večera u španjolskom restoranu @ Capote y Ole, Rijeka    Večera u španjolskom restoranu @ Capote y Ole, Rijeka

Večera u španjolskom restoranu @ Capote y Ole, Rijeka

Što se glavnog jela tiče, u Capote y Ole nude velik izbor jela od svinjetine, zatim nekoliko jela od janjetine i govedine te nešto ribljih jela. Ne znam jesmo li već pretjerali s predjelima, ali glavna nas se jela nisu baš toliko dojmila. Sve je fino, meso je ukusno, porcije su obilne, ali nekako smo očekivali više.

Zatražili su selekciju deserata od šefa kuhinje, i tu je situacija raznolika, neki su nas se kolači dojmili, neki su potpuno razočarali. Cheesecake od manchego sira sa šumskim voćem je neobičan kolač, uopće nije sladak i nije nam se svidio, torta od pistacija je izvrsna, kreme katalana je prolazna..

Ocjena 4/5, pri čemu veliki plus za osoblje i atmosferu, zaista lijepo mjesto za ručak ili večeru.


Posted

in

, , ,

by

Tags: