Riblja jela @ Kod Veska, Senj

Riblja jela @ Kod Veska, Senj

Posljednjih godina Senj je doživio pravi turistički preobražaj: obnovila se tvrđava Nehaj, uredio park oko nje, uređen je glavni gradski trg, riva i plaže, turistička se ponuda (konačno!) proširila i na velebitsko zaleđe, a čitavu tu metamorfozu iz donekle zaboravljenog, zapuštenog gradića u novo turističko odredište prate i pomaci na gastro sceni.

Tako je prije nekoliko godina u samom centru Senja s radom počeo mali obiteljski restoran Kod Veska. U početku s tek nekoliko stolova, a sada već proširene vanjske terase, vrlo su se brzo pozicionirali kao restoran u kojem je moguće pojesti svježa, fino pripremljena domaća jela.

Iako u ponudi nude i mesna jela, pa kod njih možete pojesti i meso s roštilja ili odlične njoke s gulašom, Kod Veska se definitivno pozicionirao kao restoran br. 1 za one koji žele ribu: bilo da je riječ o sitnoj ribi kao što su papaline ili inćuni, oboritoj ribi s gradela, prženim lignjama ili pak odličnim rižotima i buzarama.

Riblja jela @ Kod Veska, SenjRiblja jela @ Kod Veska, Senj

U restoranu je tijekom ljetnih mjeseci vrlo gužvovito i preporučamo da prije dolaska nazovete i rezervirate mjesto. Osoblje je ljubazno i prijateljski raspoloženo, a gostima nude i vegetarijanske i bezglutenske opcije. Ovisno o gužvi, možda ćete morati malo i pričekati na jelo, ali sigurno neće biti razočarani kvalitetom.


Posted

in

, , , ,

by

Tags: