Pizza Bracera @ Bracera, Rijeka

Bracera je pizzeria u centru Rijeke, blizu nekadašnje Riječke banke, a sadašnje Erste & kako već. Imaju super pizze, do sad nisam jela ni jednu koja je bila loša, pa čak ni osrednja. Uvijek svježe i ukusne, što se vidi i po posjećenosti – često bude problem naći slobodan stol. Prostor je prilično malen, što je ustvari i jedini minus, ali je zato fora sređen, a pizze se peku u krušnoj peći doslovno ispred gostiju.

Moj najčešći izbor je upravo pizza Bracera. Rub punjen sirom, kozice i komadići lososa, te mini rajčice i riga – svaki put se oduševim. Definitivno najbolja pizza koju sam ikad jela! Okusi se tako dobro nadopunjuju, težak okus dimljenog lososa sa svježim rajčicama, mislim da nema osobe kojoj ova pizza neće biti dobra.

U Braceri ima još dobrih pizza, no o njima neki drugi put…


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

One response to “Pizza Bracera @ Bracera, Rijeka”

  1. Pizzeria Bracera – Rijeka!
    Posjetio sam ovu pizzeriu zajedno sa suprugom, a na nagovor kcerke, koja je s muzem i sinom vec isprobala njihovu ponudu.
    Kcerka je njihovu ponudu pronasla na internetu. Nisam mogao vjerovati da uz cevapcice, cija je cijena samo 39.- kn, dolazi prilog, cija stvarna cijena, u nekom drugom restoranu, prelazi cijenu samih cevapcica.
    Prilog su 4 zdjelice, i to: pecena paprika, zatim odlican peceni krumpir s pecenim povrcem i mrkvicom, zatim grah, nesto kao gravce na tavce, ali jos bolje, te na kraju i kiseli kupus.
    Buduci da cevapi ne idu bez luka i ajvara, na tanjuru s cevapcicima bile su jos i dvije minijaturne zdjelice s ovim prilozima. Stvarno neophodno, uz ona cetiri priloga.
    Buduci da nam je kcerka vec spomenula kolicinu priloga koja se servira uz rostilj, uz cevapcice i pljeskavicu narucili smo samo jedan kompletan prilog.
    I na kraju, svega nam je ostalo.
    Toliko smo bili zadovoljni uslugom i cijenom da sam na kraju pocastio i konobaricu i kuhara skromnom napojnicom.
    Za sve potencijalne goste pizzerie Bracera moram reci slijedece:
    Nigdje, bas nigdje, necete uz rostilj, za normalnu cijenu, dobiti ovako puno odlicnih priloga.
    A usput sam zaboravio napomenuti da je i rostilj bio odlican, kao u Starom kotacu u Zagrebu, koji je za mene najbolji rostilj u nasoj zemlji.
    Znaci, Bracera se moze mjeriti s metropolom u rostilju, ali u prilozima se nitko ne moze mjeriti s Bracerom.
    Svaka cast i sve pohvale.
    Zlatko Tomic,
    Umag