OPG Butina @ Kuterevo

OPG Butina @ Kuterevo

Za sve putoholičare po Hrvatskoj, Lika je već dulje vrijeme puno više od Plitvica.. Mlinice na Gacki, slunjske Rastoke, ogulinska Kuća bajke, Baraćeve spilje.. i naravno, Velebitsko utočište za mlade medvjede u Kuterevu.

A u blizini, jedan od najdražih OPG-ova koje smo posjetili, OPG Butina, obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo sa najfinijom domaćom hranom.

OPG Butina @ Kuterevo

Ako se unaprijed naručite, možete dogovoriti da vam pripreme jela pod pekom, međutim mi nismo bili tako dobro organizirani, pa smo jeli drugo što su ponudili – miješano meso s roštilja.

Ručak je započeo juhom, i to velikom zdjelom prave domaće juhe, sa ručno rađenim rezancima i mrkvom, posuda svježe sjeckanim peršinom. Pa malo ličkih narezaka i sira, sve autohtono i prefino. Nastojimo se ne prejesti domaćeg kruha..

Nakon toga slijedi obilna porcija mješanog mesa, sočnog, ukusnog, odlično pečenog, s ličkim krumpirom i domaćim povrćem s gospodarstva. Bili smo jako gladni kada smo došli, ali nismo uspjeli sve pojesti i zamolili smo da nam spreme za uzeti doma.

Veseli i prejedeni, naručujemo kavu, stiže prava turska kava u džezvi. Gospođa nam nudi uštipke s marmeladom, pristajeno iako smo puni, uštipci se tope u ustima.

Pada noć, na terasi je hladno, pale peć na drva i daju nam dekice da se pokrijemo, oko nas tišina, pas spava ispod stopa, račun je smiješan u usporedni s restoranima drugdje u Hrvatskoj, OPG Butina je nabolji OPG na svijetu..

OPG Butina @ Kuterevo


Posted

in

, , ,

by

Tags: