Sjajne pizze  @ Pizzeria Ruspante, Otočac

Sjajne pizze @ Pizzeria Ruspante, Otočac

Prve gastro asocijacije na Liku sigurno su lička janjetina i sir, nakon toga meni još na pamet padaju pastrve iz Gacke, domaća šljivovica te fino domaće voće i povrće iz ličkih OPG-ova. Međutim, iskreno priznajem da odličnu pizzu nisam očekivala. Pa kad su nas prijatelji nagovorili da nakon posjete Memorijalnom centru “Nikola Tesla” u Smiljanu potegnemo sve do Otočca na pizzu, bila sam skeptično zainteresirana..

I tako, u srcu Gacke doline, u blizini Majerovog vrela, nalazi se mala obiteljska pizzeria u kojoj se tijekom ljetnih mjeseci uvijek traži mjesto više (rezervacija obavezna!). Pizze peku u krušnoj peći, a brašno nabavljaju u obližnjem mlinu, i na to su vrlo ponosni.

Osoblje je brzo i uslužno, atmosfera opuštena, a među standardnim pizzama (margherita, capricciosa, diavola, prosciutto…) nude i nekoliko orginalnih pizza kreacija sa ličkim delicijama (kobasicama, sirom škripavcem, dimljenom pastrvom, janjetinom..).

Jednostavno, nismo se mogli odlučiti. Srećom smo bili veće društvo, pa je svatko naručio različitu pizzu, te smo sve podijeliti i probali. I dalje se ne mogu odlučiti. Tijesto je odlično, tanko i hrskavo, sastojci vrhunske kvalitete.

Bravo za ekipu u Otočcu, većina “velikogradskih” pizzeria se može sramiti pred vama!


Posted

in

, , ,

by

Tags: