Pinse @ San Servolo, Rijeka

Pinse @ San Servolo, Rijeka

Riječka gastro scena pati od osrednjosti, i u pogledu izbora i u pogledu kvalitete, pa otvaranje restorana koji nudi nešto novo uvijek izazove zanimanje. Nakon što su se na pizza sceni prije nekoliko godina pojavile „prave napoletane“, red je konačno došao i na – pinse.

Pinsa je noviji trend među modernim pizzoljubcima, iako je pinsa povijesno starija od pizze. Glavna razlika između pizze i pinse je u načinu pripreme tijesta: tijesto za pinsu radi se od pšeničnog, sojinog i zobenog brašna, puno vode i jako malo soli, zbog čega je tijesto lakše, prozračnije i hrskavo. Tijesto se razvlači u duguljast, ovalni oblik, nalik na focacciu, a zatim se, kao i kod pizze, biraju sastojci za nadjev.

Riječkoj gastro javnosti pinsu je prvi ponudio San Servolo, istarski proizvođač craft piva. San Servolo Delicatesse & Snack Bar smješten je u centru grada, na samom Korzu, a osim pinsi nudi bruschette i druga hladna predjela.

Mi smo naravno morali probati pinse, kojim ima čak jedanaest vrsta: Prosciutto al tartufo, Mortadella e pistachio, Prosciutto crudo, Tonno e cipola, Cotto e carciofi, Zucca e pancetta, Calabrese, Diavola, Verdura, Pesto Margherita i Margherita.

O osobnim preferencijama ovisi koja će vam se najviše dopasti, ali što se tiče kvalitete tijesta, zaista su vrlo dobre, hrskave izvana, a sočne i mekane iznutra. Naš su favorit Mortadella e pistachio i Prosciutto crudo, a moramo napomenuti da su sastojci iznadprosječne kvalitete i da vjerujemo da nećete pogriješiti bez obzira koju pinsu odaberete.


Posted

in

, , ,

by

Tags: