Canotto pizza @ Al Dente Zagreb

Canotto pizza @ Al Dente Zagreb

Tijekom nedavnog posjeta Zagrebu odlučili smo pojesti pizzu u nekoj od njihovih hvaljenih pizzeria, i nakon malo Internet istraživanja, odlučili smo se za restoran  Al Dente, koji se nalazi u centru na adresi Bogovićeva 5. Restoran ima vanjsku terasu, no bio je prohladan proljetni dan pa smo se smjestili u lijepo uređenom prizemlju restorana, u kojem je smještena i kuhinja u kojoj peku pizze, dok se na gornjem katu proizvodi i priprema njihova poznata tjestenina. Osim po vlastitoj tjestetnini, od drugih se restorana izdvajaju i ponudom canotto pizza, vrstom napoletane s velikim prozračnim rubom.

U ponudi pizzerie Al Dente su pizze, tjestenine i mesna jela. Mi smo se odlučili za tri pizze: jednu “običnu” Capricciosu (San marzano rajčica, šunka, šampinjoni, mozzarela fior di latte, artičoke), zatim s njihove liste preporuka pizzu Mortadela & stracciatella (Krema od ricotte, mozzarella fior di latte, mortadela, pesto od pistacija, sir stracciatella, drobljeni pistacijo, bosiljak, ekstra djevičansko maslinovo ulje) te gourmet pizzu pod nazivom Pizza tartare (San marzano rajčica, rikola, carpaccio biftek, burrata, crne kalamata masline, sir Pecorino Romano, umak od 12 začina, orasi, hrskavi batat, ekstra djevičansko maslinovo ulje).

Canotto pizza @ Al Dente Zagreb

Pizze su vrlo brzo stigle za naš stol, a prilikom posluživanja konobar ujedno i razreže svaku od pizza na četiri dijela. Tijesto je zaista odlično, lagano, prozračno, hrskavo… Sastojci su vrlo dobre kvalitete, a između odabranih pizza moramo priznati da se najviše istakla njihova gourmet Pizza tartare, s koje bi eventualno uklonili burrata sir. Kod pizze Mortadela & stracciatella imamo zamjerku na temperaturu mortadele, koja je tijekom prvih zalogaja bila  (pre)hladna i izazvala čitavu raspravu za našim stolom (“tako treba biti” vs “trebali su sačekati još koju minutu da vrućina pizze zagrije mortadelu”).

Canotto pizza @ Al Dente Zagreb

Načitali smo se loših recenzija na račun osoblja pizzerie, no naša su iskustva sasvim suprotna – naš je konobar bio vrlo brz, uslužan i ljubazan. Za zanimanjem smo promatrali i umakanje špageta u velikom kolutu Grana Padano sira koje se odvijalo za susjednim stolom. Ono što nas je malčice razočaralo je skromna ponuda piva, dok će vinoljupci u ovom restoranu sigurno pronaći nešto za sebe, jer je vinska karta puno bogatija.

Cijene pizza se kreću od 12 do 20 €, dakle nešto više nego uobičajeno, ali obzirom na divljanje cijena kod nas, u pozitivnom duhu ćemo zaključiti da kvaliteta tijesta i namirnica opravdavaju plaćeni iznos.


Posted

in

, , ,

by

Tags: