Jako fine pizze @ Bistro Pirati, Rijeka

Jako fine pizze @ Bistro Pirati, Rijeka

Na mjestu nekadašnjeg kultnog Rozi bara, pred koji se mjesec otvorila nova riječka pizzieria Pirati. Otvorenje je prošlo zaista burno: Pirati su u vrlo kratkom vremenu postali poznati po: najboljoj pizzi u Rijeci, dugom čekanju na pizzu bez mogućnosti rezervacije stola te navodno vrlo lošoj usluzi tj neljubaznom osoblju. Čitavu smo priču promatrali sa strane, jer iskreno, niti nam se dalo čekati sat vremena u redu za pizzu, niti nam se iščitavalo stotine komentara u kojima su se naši sugrađani raspravljali o reakcijama konobara u Piratima na neke i pomalo bizarne situacije s gostima. Strpljivo smo sačekali da prođe prvi hype te smo neki dan proveli ugodnu večer u Piratima, bez čekanja i bez ikakvih negativnih situacija o kakvima smo čitali / slušali.

Pa krenimo redom: Pirati se nalaze na samom kraju, odnosno bolje rečeno u produžetku Korza. Imaju manju vanjsku terasu, te unutrašnji prostor na dva kata. Ambijent pristojan, “piratskog” dekora, nama ugodno. Bila je srijeda popodne, restoran je bio popunjen ali pronašli smo stol na gornjem katu (bez čekanja!). Vrlo ljubazna konobarica je odmah došla i donijela jelovnike, ni traga toj “groznoj usluzi” o kojoj smo čitali. Dok biramo pizze naručujemo Grimbergen pivu, stiže u ohlađenim čašama i tu već osvajaju veliki plus.

Izbor pizza nije prevelik i usprkos “piratskim” imenima većinom su to pizze sa klasičnim sastojcima (margarita, mješana, tuna, plodovi mora), onda sad već također uobičajena mortadela s pestom od bosiljka, te dvije malo posebnije: pizza sa tartufima i biftekom te pizza sa crnim tijestom. Međutim, ono čime su Pirati osvojili gastro scenu je tijesto – riječ je napoletanama s biga tijestom, što je naziv za specifičan stil pripreme pizze koji se temelji na fermentiranju tijesta. Rezultat je prefina pizza, lagana, prozračna, hrskava.. Sastojci su odlične kvalitete, i mi se također slažemo sa već prihvaćenim mišljenjem – ovo su definitivno najbolje pizze u Rijeci.

Jako fine pizze @ Bistro Pirati, Rijeka

Mi smo probali nekoliko pizza, izdavamo pizzu Edward “BlackBeard”  (crno tijesto, umak od rajčice San Marzano, mozzarella Fiordilatte, šunka Tipo Praga, rikola, pršut San Daniele, pomidorini, Grana Padano, burata di Puglia,bosiljak i mamut masline), te pizzu sa tartufatom, tartufima i biftekom (kojoj se nažalost ne sjećamo imena). No i ostale su pizze odlične, i nadamo se da će Pirati dalje širiti izbor pizza. Mi ćemo se definitivno vratiti po još!

Jako fine pizze @ Bistro Pirati, Rijeka


Posted

in

, , ,

by

Tags: