Pizza s boškarinom @ Pizzeria Burra, Plomin

Pizza s boškarinom @ Pizzeria Burra, Plomin

Vraćajući se u Rijeku iz Istre, odlučili smo se na vožnju starom cestom, i prolazeći pored Plomina, odlučili smo da bi mogli stati na kavu na vidikovcu. I tako, nakon malo Interneta, saznajemo da u Plominu postoji pizzeria Burra, koja je na Googlu skupila zavidan broj recenzija sa prosječnom ocjenom 4.8. Gledamo fotografije pizza, i naravno – odlučujemo da kava postaje pizza.

Burra je smještena u blizini poznatog vidikovca, na samom ulazu u starogradsku jezgru Plomina. Objekt ima vanjsku terasu, a s obzirom na kvalitetu pizza i popularnost restorana, savjerujemo da prije dolaska nazovete i rezervirate stol.

Osoblje je ljubazno i brzo, hladna piva odmah stiže na stol, za pivama uskoro stižu i prefine, savršeno pečene pizze sa visokom koricom. Probali smo margheritu, NDuju (rajčica San Marzano, mozzarella provola, pikantna kobasica Nduja, pecorino Cacioghiotto, ljubičasti luk) te najzanimljiviju Burru (salsa, mozzarella buffala, carpaccio Istarskog boškarina, pesto od oraha, vrganja i trubača, rukola, domaće maslinovo ulje). Tijesto je odlično pečeno, sastojci su vrhunske kvalitete. U trenutnoj pomami za napoletanama, pizzeria Burra nas je osvojila.

Pizza s boškarinom @ Pizzeria Burra, Plomin

Burra nudi čak 20ak vrsta pizza, od klasičnih kombinacija do vlastitih kreacija kao što su navedena Burra, ili npr. Le verdure di nonna (Salsa, grillano povrće, artičoke, cherry rajčice, kapari), Dama Bianca  (krema od vrganja i tartufa, mozzarella buffala, pršut, rukola) ili Tonno affumicato (San Marzano rajčica, mozzarella provola, carpaccio dimljene tune, matovilac, cherry rajčice).

Osim pizza, ovdje možete pojesti i burgere, pašte i njoke, ali i odlične deserte. Imaju dobro ponudu piva, a cjenovno su više nego prihvatljivi. Mi se sigurno uskoro vraćamo; idući put se nadamo i kvalitetnije fotografirati jela 🙂


Posted

in

, , ,

by

Tags: