Pizze @ Pizzeria Napoli, Labin

Pizze @ Pizzeria Napoli, Labin

Ima već nekoliko godina da je istarski gradić Labin poznat po vrhunskoj pizzi. Dok u drugim krajevima Hrvatske još nisu ni čuli za trenutno ultra popularnu napoletanu, ispred labinske pizzerie Rumore čekalo se u redu za vrhunsku napolitansku pizzu iz krušne peći.

Uskoro se pročulo za još jednu pizzeriu – na glavnom gradskom trgu odlične pizze i burgere počela je nuditi i pizzeria Napoli. Mi smo je posjetili u jedno sunčano proljetno poslijepodne, i imali smo sreće što su na velikoj terasi uspjeli naći slobodan stol za nas. Usprkos velikom broju stolova, pizzeria Napoli je vrlo popularna, pa na dane vikenda i tijekom sezone preporučamo da obavezno rezervirate mjesto. Unutrašnjost restorana tematski je posvećena Napulju, Maradoni i Messiju, no moramo priznati da unutrašnjost nismo detaljno razgledavali, sjeli smo za vanjski stol, naručili fine pive i posvetili se odabiru pizze.

Pizze @ Pizzeria Napoli, Labin

Pizze @ Pizzeria Napoli, Labin

Napoli nudi 20ak vrsta pizza, sve s talijanskim sastojcima (umak od rajčice San Marzano DOP, mozzarella di Bufala Campana DOP, mortadella Bologna IGP, pesto Genovese, parmigiano reggiano DOP), ali i s vrhunskim sastojcima hrvatskog podrijetla (kulenova seka “Sin ravnice”, kozji sir Kumparička, maslinovo ulje Mate..). Možete odabrati između klasičnih pizza (margherita, miješana, vegetarijanska..), ali puno su zanimljivije njihove originalne pizza kreacije.

Pizze @ Pizzeria Napoli, Labin

Naša gastro grupa ovaj je put bila prilično nemaštovita u odabiru (na stol su stigle margherita, miješana i pizza sa više vrsta sira nazvana Sacco di Formagio), tako da ovaj put izdvajamo samo izvrsnu pizzu Terra, sa žutom salsom, mozzarellom, rukolom, dimljenim pačjim prsima, parmigianom reggiano DOP 30mj, papričicama, pinjolima i acetom balsamicom. Odlična kombinacija sastojaka, moramo priznati da nas je iznenadilo koliko dobro pinjoli pristaju pizzi. Dimljena pačja prsa su također izvrstan dodatak, iako je možda mogao biti i koji komadić više.

Pizze @ Pizzeria Napoli, Labin

Tijesto je odlično, ali reći ćemo i ovo – plominska Burra i riječki Pirati su nam ipak bili draži. Njihovo je tijesto bilo hrskavije, rub prozračniji. Očito smo postali razmaženi što se napolitanskih pizza tiče..

No svejedno, labinski Napoli nudi odlične pizze, i rado ćemo mu se vratiti. Veliki plus također ide vrlo ljubaznom i susretljivom osoblju, a naročito momentu u kojem su na stol donijeli vrhunsko maslinovo ulje Oleum viride Belić.

Za kraj cijene: od 9€ koliko dođe margherita,  do 17€ za La Bomboneru (umak od rajčice, mozzarella, bresaola, kozji sir, matovilac, maslinovo ulje Mate, kalamate masline).


Posted

in

, , ,

by

Tags: